Tepan w kuchni


Tepan w kuchni
2010-01-22
Mebel Rust w kuchni Torino w tzw. gorącej strefie wyspy kuchennej umieścił … tepan. Tepan to wszechstronne urządzenie służące do smażenia, pieczenia i grillowania potraw bez lub na minimalnej ilości tłuszczu.

Tepan w kuchni umożliwia cieszenie się niskotłuszczowymi potrawami o każdej porze roku. Jest idealny do przygotowywania mięsa, ryb, owoców morza oraz warzyw. Potrawy przyrządza się na nim bardzo szybko.

Umożliwia on również flambirowanie – polana alkoholem i płonąca  dziczyzna lub krewetki zaspokoją gusta najbardziej wyrafinowanych smakoszy, wyglądając przy tym naprawdę atrakcyjnie. Produkty układa się bezpośrednio na płaskiej stalowej powierzchni, pod którą znajduje się grzałka. Profesjonalny, elektryczny tepan w kuchni Torino umiejscowiony został w blacie pomiędzy dwoma płytami grzewczymi. Temperatura powierzchni tepanu jest o wiele wyższa niż podczas smażenia na patelni, dzięki czemu potrawy zachowują więcej wartości odżywczych – a tym samym, krócej się je przygotowuje.

Tepan nie zajmuje dużo miejsca, nie wymaga stosowania garnków i patelni, jest łatwy do utrzymania w czystości i stanowi eleganckie dopełnienie nowoczesnej kuchni. Wykonany jest ze stali szlachetnej, dzięki czemu potrawy do niego nie przywierają. Jest to idealne rozwiązanie dla osób lubiących gotować.

Dzięki umiejscowieniu w blacie przygotowywane potrawy znajdują się cały czas w zasięgu wzroku, co pozwala na lepszą ich kontrolę podczas smażenia lub grillowania. Jest on szczególnie przydatny podczas przyjęć i spotkań z przyjaciółmi, gdyż umożliwia przyrządzanie potraw na oczach gości oraz pozwala na przechowywanie już gotowych przekąsek w cieple.

www.rust.com.pl

Nadesłał:

Kamila Nowakowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl