Pasty orzechowe z Manufaktury Rodziny Sadowskich
Pyszne orzechy są do chrupania, a smakowite pasty orzechowe idealnie nadają się do smarowania. Starannie dobrane orzechy, zmielone na gładki, jedwabisty krem to 100% natury i sposób na pyszną rewolucję na talerzu. A zatem jaką pastę wybrać na początek dnia? Która najlepiej sprawdzi się do kanapek?
PASTA ORZECHOWA A MASŁO ORZECHOWE
Masło orzechowe to najbardziej znana pasta orzechowa. Jest wyrabiana z orzechów arachidowych, zwanych popularnie ziemnymi lub fistaszkami, które zmielone na jedwabistą masę tworzą łagodny w smaku, delikatny krem. Najlepiej smakuje na toście, ale jest także nieoceniona w kuchni azjatyckiej. Łyżeczka pasty fistaszkowej doskonale zastąpi słodką przekąskę. Pasta orzechowa z Manufaktury Rodziny Sadowskich to w 100% naturalny
PASTA Z NERKOWCÓW
Równie smaczna, lecz bardziej słodka w smaku jest pasta z orzechów nerkowca. Swoją subtelną słodycz zawdzięcza jednak wyłącznie naturze. Orzechy nerkowca same w sobie są wyjątkowo smaczne, a najlepszy krem to ten, który składa się w 100% wyłącznie z orzechów. Wybierając pastę z nerkowców warto więc zwrócić uwagę, czy nie ma w niej dodatkowego cukru ani sztucznych dodatków.
Pasta z orzechów nerkowca z Manufaktury Rodziny Sadowskich zawiera w składzie wyłącznie najlepszej jakości prażone orzechy nerkowca, które są źródłem białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B, witaminy C, E i K a także magnezu i potasu. Subtelna słodycz kremu pasuje doskonale do porannej owsianki lub jaglanki lub do kromki świeżego pieczywa.
Cena: 29,90 zł / 300 g
krem z orzeszków ziemnych, który oprócz smaku, zawiera moc zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, białko oraz magnez i witaminę E. Dla fanów przyjemności z chrupania występuje także w wersji crunchy – z delikatnie wyczuwalnymi kawałkami niezmielonych orzeszków, a dla tych, którzy lubią smakowy twist – w wersji z solą himalajską.
Pasa orzechowa ,
Pasta orzechowa crunchy,
Pasta orzechowa z solą himalajską
Cena: 14,90 zł / 300 g
PASTA KOKOSOWA
Jest kremowa, gęsta i pachnie egzotycznymi wakacjami. Pasta kokosowa to nic innego jak dokładnie zmielony miąższ ze środka orzecha kokosowego. Jej delikatny smak nie potrzebuje wzmacniania żadnymi dodatkami : solą ani cukrem, za to świetnie uzupełnia owocowe desery i egzotyczne przekąski.
Pasta kokosowa z Manufaktury Rodziny Sadowskich ma treściwą konsystencję w 100% z miąższu z kokosa. Jest bogata w zdrowe tłuszcze, błonnik, a także potas, magnes, żelazo oraz witaminy D i K. Pastę najlepiej przechowywać w cieple – wówczas nabiera kremowej konsystencji, idealnej do smarowania.
Cena: 14,90 / 300 g
PASTA Z MIGDAŁÓW
Naturalny marcepanowy przysmak bez dodatku cukru jest tylko jeden – oczywiście pasta z migdałów. Naturalne nasiona migdałowca są bardzo aromatyczne, a ich smaku nie sposób pomylić z innymi orzechami. Są naturalny źródłem witaminy E i B2, a także miedzi, manganu, cynku i potasu w dobrze przyswajalnej postaci.
Pasta z migdałów z Manufaktury Rodziny Sadowskich powstaje wyłącznie ze zmielonych migdałów, które na długo zachowują swój naturalny charakterystyczny zapach. To dlatego idealnie sprawdza się jako składnik sosów, kremowych ciast i deserów. Jest także zdrową alternatywą dla słodkich przekąsek.
Cena: 29,90 zł / 300 g
Produkty są dostępne na stronie www.pasiekisadowskich.pl
Nadesłał:
premiopr
|